Aşıya yönelik iyimser beklentilerle global hisse senedi endeksleri yükseldi

Aşıya yönelik iyimser beklentilerle global hisse senedi endeksleri yükseldi

Vakıf Katılım

ABD’de Enflasyon Temmuz Ayında Beklentinin Üzerinde Arttı…
*ABD'de tüketici fiyatları Temmuz ayında yüzde 0.6 ile beklentinin üzerinde artış kaydetti. Piyasa beklentisi yüzde 0.3 artış göstermesi yönündeydi. Enflasyondaki artışta otomobil ve giyim kuşam maliyetlerindeki artışlar etkili oldu. Enflasyon geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 1 artış gerçekleştirdi.  Gıda ve enerji fiyatlarının içerilmediği çekirdek TÜFE ise aylık bazda yüzde 0.6, yıllık bazda, yüzde 1.6 artış gösterdi. Enflasyonun mayıs ayında gördüğü en düşük seviyeden sonra hızlanma eğilimi içerisinde olduğunu söyleyebiliriz.

Aşıya Yönelik İyimser Beklentilerle Global Hisse Senedi Endeksleri Yükseldi…
*Rusya’nın korona virüs aşısını geliştirdiklerine yönelik açıklaması sonrası, ABD Başkanı Donald Trump’ta 100 milyon dozluk Kovid-19 aşısının üretimi ve teslimi için ABD merkezli biyoteknoloji firması Moderna ile anlaşma yapıldığını duyurdu. Aşıya yönelik gelişmeler ve beklentilerden iyi gelen ABD enflasyon verisiyle ABD vadeli endeksleri geçtiğimiz işlem gününü artıda kapattı. ABD vadeli endekslerindeki yükselişe Almanya’nın  Dax endeksi ve İngiltere’nin FTSE endeksleri de eşlik etti.

Bakan Albayrak’tan Açıklamalar…
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün yaptığı açıklamalarda, “Önemli olanı kurun seviyesi değil, rekabetçi olup olmadığı” dedi. Albayrak ayrıca, "Türkiye 2. çeyrek performansıyla daralma yaşayan ülkeler içinde en az etkilenen ülkelerden birisi olacak. İkinci çeyrek pozitif olacak" dedi.

Günün Ajandası
09:00   Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Tem) Beklenti: -0,5% Önceki:-0,5%
15:30   ABD İhracat Fiyat Endeksi (Aylık) (Tem) Beklenti: 0,4% Önceki:1,4%
15:30   ABD İthalat Fiyat Endeksi (Aylık) (Tem) Beklenti: 0,6% Önceki:1,4%
15:30   ABD İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları Beklenti:1.120K Önceki: 1.186K

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı