Fortinet, hiper ölçekli veri merkezleri ve 5G ağları için dünyanın en hızlı kompakt güvenlik duvarını tanıttı

Fortinet, hiper ölçekli veri merkezleri ve 5G ağları için dünyanın en hızlı kompakt güvenlik duvarını tanıttı

Vakıf Katılım

Yeni FortiGate 4800F serisi hiper ölçekli güvenlik duvarları, işletmelerin ve mobil ağ operatörlerinin aynı anda daha fazla uygulama çalıştırmasını sağlarken, fiziksel ayak izlerini azaltıyor ve ağların daha etkin bir şekilde korunmasını mümkün kılıyor.

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri olan hiper ölçekli müşterilerinin ve 5G mobil ağ operatörlerinin gereksinimlerini karşılamak üzere güvenlik, ölçek ve performans için yeni standartlar belirleyen FortiGate 4800F serisi hiper ölçekli güvenlik duvarlarını tanıttı.

Fortinet'in yedinci nesil ağ işlemcilerinden (NP7) 16'sı ile güçlendirilen FortiGate 4800F, saniyede ortalama 19 kat daha fazla bağlantıyı destekleme gibi yetenekleriyle rakip çözümlerden 34 kat daha iyi performans sağlıyor ve Security Compute Rating’e göre herhangi bir kompakt güvenlik duvarının sahip olabileceği en yüksek performans rakamlarını ortaya koyuyor.

Bu çıktılar göz önünde bulundurulduğunda, Fortinet'in güvenlik performansında mümkün olanın sınırlarını zorlama taahhüdü, şimdiye kadarki en güçlü kompakt güvenlik duvarı olan FortiGate 4800F’i ortaya çıkarmasını sağladı. 4RU kasa ve 400GbE, 200GbE ve 50GbE arayüzleri ile Fortinet'in amiral gemisi güvenlik duvarı serisinin bu en yeni modeli, mobil ağ operatörlerini aşağıdaki yeteneklerle 5G ağlarını güvence altına almasını sağlıyor:

Güvenli IP bağlantısı ve saniyede 19 kat daha fazla bağlantı desteği ile 5G'nin uyumunu hızlandırıyor: 5G internet, uç siteler ve bulut gibi güvenilmeyen ortamlar için devasa makineler arası iletişimde güvenli IP bağlantısı sağlıyor.  FortiGate 4800F, mobil ağ operatörlerinin devasa taşıyıcı sınıfı NAT (CGNAT) performansı ve donanım günlüğü ile harici ağlara ve etki alanlarına IP bağlantısının büyük ölçekli ve yüksek performanslı olmasını mümkün hale getiriyor.

19 kat daha hızlı IPsec VPN performansı ile 5G radyo erişim ağı (RAN) trafiğini ve çekirdek bağlantısını güvence altına alıyor: Artırılmış 5G radyo ölçeği ve operatörler arasında RAN paylaşımı ile maliyetleri azaltan FortiGate 4800F, 5G'nin RAN ölçeklenebilirliğinin yanı sıra hem kullanıcı hem de ağ kontrol düzlemleri için güvenlik gereksinimlerini karşılamak amacıyla uygun maliyetli güvenlik ağ geçidini (SecGW veya SEG) de sunuyor.

FortiGate 4800F ayrıca hiper ölçek veri merkezleri için aşağıdaki kabiliyetleri içeren hiper ölçekte güvenlik sunuyor:

Veri merkezleri arasında 400G ultra hızlı bağlantı sağlıyor: Kompakt bir 4RU form faktöründe 400GbE bağlantı noktalarına sahip FortiGate 4800F, şirketlerin ultra hızlı ve kesintisiz veri akışlarıyla büyük çaplı verileri güvenli bir şekilde bağlamasını ve çoğaltmasını sağlarken, aynı zamanda tüm veri ve hizmetlerin müşterilere ve paydaşlara korumalı bir şekilde teslim edilmesini garanti altına alıyor.

6 kat daha hızlı SSL deneyimiyle kör noktaları kaldırıyor: SSL denetimi, ağ trafiğinin %95'inin şifrelendiği günümüzde ağ güvenliğinin doğru bir şekilde sağlanması için kritik hale geldi. Şifreli yollar trafiği daha güvenli hale getirmeyi amaçlarken, kötü niyetli kişilerin zararlı girişimlerini gizlemesine de neden olabiliyor. FortiGate 4800F, günümüz ağ bağlantılarının hızına ayak uydururken tüm şifreli trafiklerin denetlenmesini sağlamak için sektördeki en yüksek SSL denetleme performansının yanı sıra endüstrinin en son TLS 1.3 standardını destekliyor.

VXLAN segmentasyonu ile hibrit BT mimarilerinin güvenliğini sağlıyor: Dijital hızlanma, yalnızca şirket içi ve bulut varlıklarını sorunsuz bir şekilde bağlayan ve güvence altına alan hibrit BT mimarileriyle mümkün. FortiGate 4800F, büyük ölçüde ölçeklenebilir, donanımdan hızlandırmalı Sanal Genişletilebilir LAN (VXLAN) segmentasyonu sağlıyor ve bilişim, depolama ile birlikte fiziksel ve sanal platformlarda birlikte barındırılan uygulamalar gibi büyük ölçekli hizmetler arasında süper hızlı iletişimi mümkün hale getiriyor.

Eksiksiz FortiGate yeni nesil ve hiper ölçekli güvenlik duvarı paketi, aşağıdaki özelliklerle farklı büyüklüklerdeki her kurumu destekliyor:

Geniş ölçekte yüksek performanslı güvenlik: FortiGuard Yapay Zekadan Güç Alan Güvenlik Hizmetleri/AI-Powered Security Services IPS, DNS, AV ve dahili sandbox gibi bilinen, bilinmeyen ve sıfırıncı gün tehditlerine karşı inovatif ve gerçek zamanlı koruma sağlıyor. Veri merkezi sınırları ve merkezindeki hizmete alımlarda ise segmentasyon ve daha detaylı cihaz (OT/IoT) imkanlarının yanı sıra kapsamlı alan koruması için web ve uygulama güvenlik özellikleri sağlıyor.

Entegre evrensel standartlarla sıfır güven mimarilerini destekliyor: FortiGate, sıfır güven mimarilerini desteklemek üzere evrensel sıfır güven ağ erişimi (ZTNA) uygulamasını yerel olarak entegre ediyor. Şirket içi veya sanal bir FortiGate ile kurulan evrensel ZTNA, politikaların ve kontrollerin birden fazla bulut gibi tüm işletim ortamlarına yayılmasını sağlıyor.

 Ek kaynaklar

Fortinet Security Fabric’in kurumların tüm dijital altyapısı genelinde kapsamlı, entegre ve otomatik korumayı nasıl sağladığı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Fortinet'in geniş siber   farkındalık ve ürün eğitimini içeren ücretsiz siber güvenlik eğitimi girişimi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Fortinet Eğitim Enstitüsü, Fortinet Training Advancement Agenda (TAA)’nın bir parçası olarak, Network Security Expert (NSE) Certification, Academic Partner ve Education Outreach programları aracılığıyla eğitim ve sertifikasyon da sağlıyor.

Fortinet müşterilerinin kurumlarının güvenliğini nasıl sağladıkları hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Fortinet User Community (Fuse)/Fortinet Kullanıcı Topluluğuna katılarak fikirleri ve geri bildirimleri paylaşabilir, ürünlerimiz ve teknolojimiz hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve meslektaşlarınızla bağlantı kurabilirsiniz.

Fortinet’i Twitter, LinkedIn, Facebook ve Instagram’dan takip edebilir,  blog y da YouTube’da Fortinet’e abone olabilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı