Gönüllüler, Çevre Günü’nde plajı temizledi

Gönüllüler, Çevre Günü’nde plajı temizledi

Vakıf Katılım

Sarıyer Belediyesi, SPX, GAPA ve Haliç Üniversitesi öğrencileri Dünya Çevre Günü’nde doğayı plastikten arındırma konusunda farkındalık yaratmak için Sarıyer Kısırkaya Plajı'nı temizledi. Temizlik etkinliğinde toplanan atıkların çoğunlukla tek kullanımlık plastik ürünler olduğu gözlendi. Outdoor ve doğa sporları alanında Türkiye'de lider konumda bulunan SPX’in Genel Müdürü Orkun Olgar da temizlik yapan gönüllüler arasında yer aldı.

‘Her yer plastik’

Etkinliğin farkındalık yaratmanın yanı sıra plastik atıklara karşı bir savaş başlatılması için de teşvik amacı taşıdığını belirten Orkun Olgar, “İstanbul’un en güzel sahillerinden biri olan Sarıyer Kısırkaya’dayız. Doğal bir güzellik içerisindeyiz ama her yer plastik. Atalarımız bize çok güzel miraslar bıraktı hem tarihi hem doğal anlamda ama bizler geleceğimize plastikten başka bir şey bırakamayacağız” dedi.

Bu noktada eğitimin çok önemli olduğunu aktaran Olgar, “İnsanlar neye nasıl zarar verdiğinin farkında değil. Ben insanlarımıza anlatıldığı takdirde duyarlı olacakları konusunda inanıyorum. Bize dönüşler her zaman çok olumlu, bu hareketin giderek daha da büyümesini istiyoruz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı