Barcelona Telekom fuarı Corona virüsü endişesiyle
iptal edildi.

Barcelona Telekom fuarı Corona virüsü endişesiyle iptal edildi.

Vakıf Katılım

Barcelona, 13 Şubat (HİBYA) – Dünyanın en büyük telekom fuarı MWC corona virüsü endişesiyle iptal edildi.

Barselona'da 24 – 27 Şubat tarihleri arasında yapılması planlanan fuarın iptal edildiği sektör örgütü GSMA tarafından duyuruldu.

Dünyanın en önemli telekom aktörlerinin biraraya geldiği Mobile World Congress Fuarı'a corona virüsü salgını nedeniyle son günlerde bir çok telekom devi katılmayacağını açıklamıştı.

İsveç Telia, telekomünikasyon devi Deutsche Telekom, mobil operatörü Vodafone, Finlandiya Nokia, İngiltere'nin en büyük telekom şirketi BT ve Fransız-İtalyan çip üreticisi ST Microelectronics, korona virüsü korkusu nedeniyle fuara katılmayacaklarını bildiren son şirketler oldu.Daha önce de İsveç Ericsson ve elektronik devi LG de dahil olmak üzere diğer birçok şirket, 24-27 Şubat tarihleri ​​arasında gerçekleşmesi planlanan fuara katılmayacaklarını açıklamışlardı.

Fuar, İspanya ekonomisine her yıl yarım milyar dolarlık bir katkı sağlıyor. Barselona Belediye Başkanı ve Barselona'nın bulunduğu Katalonya bölgesindeki sağlık yetkilileri fuarı askıya almak için hiçbir neden olmadığını söylemelere karşın fuarın iptal edilmesini önleyemediler.

İptal edilen fuara yılda yaklaşık 100 bin kişi katılıyordu.


Hibya Haber Ajansı