Sakarya'da minikler engelli bireylerin hayatını deneyimledi

Sakarya'da minikler engelli bireylerin hayatını deneyimledi

Vakıf Katılım

SAKARYA - 15.01.2023 - HİBYA - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezleri’nde(SGM) öğrencilere yönelik eğitimler ve etkinlikleri devam ediyor. Kurslarda eğitim gören öğrenciler önemli gün ve haftalar içinde etkinlikler gerçekleştiriyor.

Etkinlikler kapsamında her yıl düzenli olarak kutlanan 'Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda SGM'de drama dersi gören öğrenciler görme engelli bireylerin yaşamını anlamak için uygulamalı bir ders yaptı.

Bir ders süresi boyunca görme engelliler gibi, görme yetisi olmadan hareket eden öğrenciler, ilk önce SGM kantininden alışveriş yaptı. Daha sonra seminer salonunda görme yetisini kullanmadan gelen öğrenciler, bu anlarda zorlukları tecrübe ederek, engellilere karşı empati hislerini güçlendirdi.

Otobüste etrafından yardım alan bir kadını canlandıran minik öğrenciler yaşlılara, engellilere ve hastalara karşı hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini uygulamalı olarak gördü.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “SGM’de devam eden eğitimlerimizin tamamında öğrencilere engelli, yaşlı ve hasta bireylere karşı hassas olmaları ve duyarlı davranmaları gerektiğini anlatıyoruz. Son etkinliğimizde uzman eğiticilerin kontrolünde görme engellilerin yaşamını, yaşadıkları zorlukları bizzat yaşayarak tecrübe ettiler. Duyarlı, büyüklerine saygılı ve yeteneklerini keşfeden bir neslin yetişmesi için Büyükşehir olarak programlarımıza yoğun bir hassasiyetle devam ediyoruz. Tüm velilerimizi, öğrencilerimizi SGM’deki programlarımıza davet ediyoruz.” denildi.


Hibya Haber Ajansı