Başkan Şahin:

Başkan Şahin: "Biz İscehisarlılar için kendimizi feda ettik”

Vakıf Katılım

AFYONKARAHİSAR – 13.01.2023 – HİBYA - Afyon Basın Birliği moderatör , program yapımcısı Yüksel Elçi, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Şengül ve Erol Şen İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin’i makam odasında ziyaret etti.

Moderatör Yüksel Elçi, Belediye Başkanı Şahin’e encümen toplantısı öncesinde kendilerini kabul ettikleri için teşekkür etti. Kendisini yıllar öncesinden beri tanıdıklarını deneyim ve tecrübelerini şu an İscehisar Belediyesinde uyguladıklarını söyleyen Yüksel Elçi, “Sayın başkan, öncelikle 3 buçuk yılda İscehisar’da neler değişti? Şöyle bir değerlendirme yapabilir misiniz?” diye sordu.

Başkan Şahin, Medya Birliği ile bir araya gelmiş olmaktan mutlu olduklarını 2023 yılının sağlıklı, mutlu bir yıl olmasını diledi.

Çok zor bir dönemde Belediye Başkanlığı görevini devraldıklarını belirten Başkan Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

“Borçlu bir belediye devraldık ama ilk seçildiğimiz gün bize sorulmuştu ya MHP en azından hükümet ortağı sayılır ama siz hiçbir bakanı, vekili, gücü olmayan muhalefet partisinden Belediye Başkanı seçildiniz bu nasıl olacak diye. O günden beridir sonsuz bir gayretle çalışıyoruz öncelikle belediyenin bir kurum olduğunu, kurumsal yapısının olması gerektiğini düşünerek kurumsal yapıyla başladık. Yönetmelik çıkalı 12 yıl olmasına rağmen yapılmamış olan, kurulmamış olan müdürlükleri kurduk, amirlikleri kurduk. Meclisten karar çıkarttırdık, yönetmeliklerini hazırladık, yönetmeliklerini tasdik ettirdik. Meclise herkesin çalışma düzenini oluşturduk. Belediyede aşağı yukarı 140 çalışanımız var, 5 tane mühendisimiz var, şehir plancımız var. Her yönüyle bilgisayar, yazılım, donanım her türlü şeyi tamamladık. Belediyenin, 365 gün 24 saat tıkır tıkır çalışması lazım. Bu belediyelerin çalışmalarını başkanlar yapmaz başkanları orkestra şefi gibi birim amirlerinin, müdürlerin, meclisin, encümenin sağlıklı çalışmasını sağlar. Ekip işi, yani başarı da başarısızlık da size bağlı, meclis üyeleriyle beraber birim müdürleriyle beraber iyi bir ekibiniz olması gerekiyor.”

İlk seçildiğinde Demokrat Parti’de olduğunu ama mecliste oyların çoğunluğu AK Parti ve MHP’den olduğunu ifade eden Başkan Şahin, meclis çoğunluğu olmayınca birçok kararı çıkartıp, yapamadıklarını söyledi.

Başkan Şahin daha sonrasında şartların uygunluğuna göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte yürümeyi tercih ettiğini ve AK Parti’ye geçerek oradan güzel hizmetler almaya başladıklarını belirtti.

Biz geldiğimizde her alanda çok büyük eksiklikler vardı diyen Başkan Şahin, “45 yıllık suyla kanalizasyonlar duruyordu, yollar bozuktu, toparladık, %95 seviyesinde doğalgaz bitti, kanalizasyon %80 tamamlandı, bitti. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin, toplumun bütün kesimlerinin yararlanabileceği 40 tane proje yapmıştık bu projeleri bakanlıklara verdik. Bunların %50’si gerçekleşti. Mesela İscehisar’da en büyük sıkıntısı sit alanlarıydı bunu çözdük arkasından kent meydanı düzenlemesi ve arkeopark çalışması için proje hazırladık. Merkez oluşmamış bunları oluşturmaya çalışıyoruz. Şehirlerde öncelikle esnafların yaşayabileceği, halkın gidebileceği bir tane kafemiz bile yok. Şimdi Park Afyon alışveriş merkezine benzer bir çalışma yapıyoruz bu aralar ihalesini yapacağız. 5 tane semt sahası yaptık, bir kapalı halısaha, Gençlik Merkezi, Kadın Kültür Evi yaptık. Düşünün, 15 bin nüfuslu bir ilçede Kadın Kültür Evimizde 13 ayda 21 bin kişi ziyaret etmiş, kurslarından, eğitimlerinden yararlanmış.” şeklinde konuştu.

Afyon’da şöyle bir sıkıntı var, İscehisar, zengin kendi yapsın. İyi de bu adamlar en çok ihracatı yapıyor, en fazla vergiyi ödüyor, en fazla SGK’yı ödüyor. Ama buna rağmen biz iş adamlarımızı da ikna ettik onlara aile yaşam merkezi, park, bahçe bir şeyler yaptırmaya uğraşıyoruz diye konuşan Başkan Şahin, “Elektrik arttı, biz geldiğimizden beri mücadele ediyoruz sonunda GES onaylandı. 1.2 megavatlık bir güneş enerji santrali kuruyoruz. Artık 25,30 sene belediye elektrik parası ödemekten kurtulacak. Suyun proje keşfi yapıldı, yarısı hibe şeklinde ihalesi yapılacak. Geçtiğimiz günden itibaren 42 buçuk milyonluk sıcak asfalt atmışız. 189 bin metrekare parke yaptık. Biz AK Parti’ye katılmamızdan sonra itfaiyemiz yoktu geldi, çöp aracımız yoktu, geldi.” dedi.

Moderatör Yüksel Elçi, “Demokrat Parti’den Belediye Başkanı seçildiniz. İnsanlar Ahmet Şahin’e oy verdiler Demokrat Parti bir yere kadar ama sizi sevdikleri için Ahmet Şahin’e oy verdiler. Tabii daha sonra AK Parti’ye geçtiniz. Peki AK Parti’ye geçtikten sonra daha çok yatırım geldi mi? Iktidar nimetlerinden istismar halkı yeterince faydalanabildiği mi?” şeklinde sorular yöneltti.

Başkan Şahin, yaklaşık 175 milyonluk yatırım aldıklarını söyleyerek “Bir itfaiye için defalarca gittik geldik. MHP milletvekiline dedik, AK Parti milletvekillerine dedik zaten Genel Başkanımız Güntekin Uysal, milletvekili, Afyon’un İscehisarlı ona söyledik başkalarının söyledik ama olmadı. Yani bu yerel yönetimleri iktidarla ters olduğunu hizmet üretemiyorsunuz. Yeterli hizmeti üretemiyoruz. Umduğumuzdan çok daha ağır şartlarla karşı karşıya kaldık. 2018 tahsilatı 11 milyon, belediyenin ayda 800 bin TL civarında bir toplam geliri var. Bize bırakılan borç 36 milyon civarındaydı. Dolayısıyla o şartlar altında 95 yıllarda SGK vergi borçları devam ediyor. Belediyede gelir getirici bir iş de yok. Ben belediyenin kira geliri yok, şunu yok, sadece emlak’la, suyla idare ediyorsunuz. Dolayısıyla hükümet desteği olmadan olmuyor. Biz İscehisarlılar için kendimizi feda ettik.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim konusuyla ilgili açıklamaları varda bulunduğunu söyleyen Moderatör Yüksel Elçi, “Genel seçimlerle ilgili bir değerlendirme yapmak gerekirse hemen akabinde 2024’te yerel seçimler de geliyor bazı belediye başkanları, ilçe belde belediye başkanları, milletvekili aday adaylık konuları gündemde. Siz tekrar belediye başkanlığına aday mısınız ya da milletvekili aday adaylık konusu gündemde mi?” diye sordu.

Başkan Şahin öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı ve erken seçime dair şu sözleri söyledi:

“Erken seçim görünüyor Sayın Cumhurbaşkanımızın dediğine göre bir tarih verecekler. 6 Nisan’dan sonrasını kabul etmeyiz filan diyenler, bugün seçim takvimini Yüksek Seçim Kurulu başlasaydı 6 Nisan olabilirdi. Yasada 90 gün seçim takvimi var ama hazırlıklar var. Ben şöyle diyorum ülkenin ve bölgenin, dünyanın istikrarı açısından Cumhur İttifakı’nın bu bir dönem daha Sayın Cumhurbaşkanımızın kazanacağına ve devam edeceğine gönülden inanıyorum. Tabii ki birçok belediye başkanımız istifa edip aday olabilir. Mevcut vekiller aday olabilir, eski vekiller adayı olabilir. 50,60 tane aday adayından bahsetti AK Parti’de. İnsanlar gelip geçicidir. Şu koridorda 15 tane belediye başkanının resmi var, hepsi kimi ölmüş gitmiş Allah rahmet eylesin ama her biri kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışmış. Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir sözü var “30 saniye sonrasına garantisi olmayan bir hayat için çok fazla şeye de gerek yok.” O güne bir çıkalım. Bakalım el mi yaman bey mi yaman görülecek herkes biz adayız desek de bugün için yakışmaz çünkü yarına çıkacağımızı bilmiyoruz. Doğru aday değiliz desek de bu da uygun olmaz ama ben bakan olacak diyebilirim.”

Biz çok güzel işler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyleyen, Başkan Şahin, “Önümüz bahar inşallah her tarafı asfalt yapacağım. Mutluluk, huzur, refah içerisinde herkes sağlıcakla yaşasın, sağlıklı kalın teşekkür ederim.”

Hibya Haber Ajansı