Trump’a rağmen endeksler pozitif

Trump’a rağmen endeksler pozitif

Vakıf Katılım

 

KANADA

“BoC Faiz Kararı?”

Kanada Merkez Bankası’nın Haziran toplantısında herhangi bir değişiklik beklenmezken (faiz %0,25), Başkan Poloz’un son toplantısı olacaktır. Virüsün yıkıcı etkilerini azaltmak için banka faiz oranında indirim ile yapacağını yaptı bu noktadan sonra yeni başkan’ın faiz indirimi dışından yeni politikaları beklenecek.

“PİYASANIN ROTASI”

Trump’a Rağmen Endeksler Pozitif…

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 6,395,607 – tedaviye pozitif cevap veren 2,742,306 – ölü sayısı 380,580 kişiye ulaşmıştır.

ABD tarafında sokak olayları şiddetini arttırarak devam ederken, Trump gerginliği tırmandırmak için elinden gelenleri yapmaktadır. Dış tarafta Çin ile mücadele ederken, iç tarafta kendi vatandaşları ile sorun yaşan Trump’ın işi oldukça zor gözükmektedir. Seçim kaygısı nedeni ile iç politikada şahinleşirken, anketler halen Trump’ın aleyhine işlemektedir.

ABD tarafında ADP istihdam ve ISM verilerini izlerken, Kanada Merkez Bankası’nın faiz kararında politika faizinin %0,25 seviyesinde bırakılmasını bekliyoruz.

Türkiye tarafında Mayıs ayı enflasyon verileri açıklanırken, piyasa beklentileri üzerinde gerçekleşmeler dikkat çekmiştir. Özellikle çekirdek enflasyonun tekrar çift haneye yükselmesi risk algısında negatif olarak yorumlanabilir.

Konuya ilişkin hazırladığımız rapora ulaşmak için tıklayınız.

Fiyatlama dinamiklerinde, S&P500 endeksi 3000 seviyesi üzerinde 3091 seviyesinde fiyatlanmaktadır.  Kısa dönemli olarak pozitif algı için 3000 seviyesi üzerindeki kalıcılık takip edilebilir. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,7016 seviyesinde bulunurken, %0,50 üzerinde hareketine devam etmektedir. (%0,50 altı negatif!) fiyatlama dinamiklerini negatif tetikleme adına tahvil faizinin negatif tarafa geçmesi beklenebilir ki bu durum mevcut aşamada oldukça zayıf gözükmektedir. Altın $1700 üzerinde $1720 seviyesinde bulunmaktadır. USDTRY paritesi 6.7594 seviyesi ile 6.80 altında fiyatlanmaktadır. 5 yıllık CDS 492.939 seviyesi ile 500 seviyesi altında hareket etmektedir.

Türkiye CDS (beyaz) ve USDTRY paritesi

Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri 1 Haziran itibaren performansları (- kırmızı  / + yeşil)

Türk Lirası %0,79 değer kazancı göstermektedir.

Kaynak  GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı