Sosyal işlem kripto okuryazarlığını artırabilir

Sosyal işlem kripto okuryazarlığını artırabilir

Vakıf Katılım

Kripto ekosistemi yeni yatırımcıların dahil olmasıyla her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Yatırımcı sayısında yaşanan artışın kalıcı olması adına kripto okuryazarlığının da artırılması gerekiyor. Bu noktada, toplumun kripto okuryazarlığını artıracak adımların başında sosyal işlem uygulamaları geliyor. Peki sosyal işlem ekosistemin devamlılığı hususunda ne gibi avantajlar sağlıyor? Bitget Genel Müdürü Gracy Chen konuya ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

“Sosyal işlem yatırım dünyasını değiştirecek potansiyele sahip. Dünyanın en kapsamlı pazar araştırma verilerine sahip olan Research and Markets’e göre, küresel sosyal işlem platformları yılda yüzde 7,8 büyüyor. Bu durum o kadar devrim niteliğinde ki birçok yatırımcı hâlâ bu akımın farkına varmadı. 

Kripto endüstrisinde erişilebilirlik, şeffaflık, kalite ve yürütme kavramları ön plana çıkıyor ve bunlar ana akımda kripto farkındalığını artırmak için önemli faktörler. Bitget olarak, erişilebilirliğin artırılmasıyla daha fazla insanın kripto para konseptini kavramasını ve finansal okuryazar olmasını hedefliyoruz.

Bu doğrultuda sosyal işlemin ekosistemdeki yatırımcılar için daha demokratik bir alan oluşturduğunu söylemek mümkün. Artık kritik veriler herkes için daha erişilebilir. Öte yandan, dünya genelinde önde gelen kripto liderlerini Bitget Insight Topluluğu’nda görüşlerini paylaşmaya davet ederek yatırımcıların yatırım süreçlerini kolaylaştırmayı amaçladık. Tüm kullanıcılarımızı takip ettikleri uzmanların stratejilerini deneyimlemeye davet ediyoruz.

Yatırımcıların piyasadaki devamlılığını sağlamak için kripto okuryazarlığı şart

Gün geçtikçe kripto paraların bilinirliği ve kullanımı da artıyor. Gelişimine hala devam eden kripto para piyasalarına dahil olan yeni yatırımcıların adaptasyonu ve korunması büyük önem taşıyor. Bu kapsamda özellikle geçmişte geleneksel finans tarafında da bir tecrübesi olmayan yatırımcıların doğru yönlendirilmesi gerekiyor. Çünkü her piyasada olduğu gibi kripto para piyasalarında da zaman zaman dalgalanmalar olabiliyor. Bu dönemlerde kripto paralarla henüz yeni tanışmış yatırımcıların küstürülmemesi ekosistemin gelişiminde büyük bir rol oynayacaktır.

Kripto okuryazarlığını artırmada ekosistemin önemli paydaşlarından biri olarak kripto para borsalarına da büyük sorumluluk düşüyor. Borsalar kullanıcılarla doğrudan temas halinde olmalarından dolayı bu süreçte yüksek bir etki potansiyeline sahip kurumlar arasında geliyor. Öte yandan birçok platform aynı zamanda bir topluluğa ev sahipliği yapıyor. Bu toplulukların yatırımcıların eğitiminde ve kripto para piyasalarına entegrasyonunda efektif bir şekilde kullanılması gerekiyor.

Sosyal işlem, kripto okuryazarlığını artırmada etkili olabilir

Özellikle kripto para piyasaları odaklı topluluklarda kripto okuryazarlığını artıracak, yeni yatırımcıların strateji oluşturmasına yardımcı olacak yöntemlerin başında sosyal işlem geliyor. Sosyal işlemde kullanıcılar, belirledikleri traderlar’ı takip ederek onların yatırım stratejisini görme ve ilham alma şansı elde ediyor. Bu sayede yatırımcılar gözlemleme ve pratik yapma yoluyla kripto para piyasalarına olan adaptasyon süreçlerini hızlandırıyor. Ancak sosyal işlem hususunda takip edilecek trader’ın seçimi ve takibin yapılan araştırmalarla desteklenmesi büyük önem taşıyor.

Bu doğrultuda Bitget de sosyal işlem kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Kullanıcılar Copy Trade ve Strateji Merkezi özellikleri sayesinde farklı traderlar’ın stratejilerini hem görebiliyor hem de uygulayabiliyor. Ayrıca, yatırımcılara sosyal medyadaki çok da güvenli olmayan ortamdan ziyade platformdaki doğrulanmış traderlar’ı takip etme imkânı sunuluyor.”