Avrupa borsaları düşüşle kapandı

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

Vakıf Katılım

Avrupa borsaları, Apple'ın gelirlerde düşüş uyarısı ve yatırımcı güveninin azalmasıyla düşüşle kapandı

Avrupa borsaları, Wall Street’in piyasa değeri en yüksek şirketi, teknoloji devi, Apple'ın satışlarda ve üretimde düşüş uyarısı üzeri’ne günü düşüşle kapattı.

Apple, koronavirüs salgını nedeniyle yılın birinci çeyreğinde gelirlerinin düşebileceği uyarısında bulundu. Apple, koronavirüs salgını nedeniyle, Çin'de talep ve üretimin geri gitmesi nedeniyle birinci çeyrek satışlarının ve cirosunun düşebileceği yolunda açıklama yaptı. Bu karamsar habere, Euro bölgesi ve Almanya'da Şubat ayında yatırımcı moral endeksinin beklenmedik bir şekilde düşmesi de eklenince Avrupa borsalarında düşüşler hızlandı.

Almanya'da DAX endeksi yüzde 0.9 düşüşle düşüşle 13.666 puana inerken, Fransa'da Cac 40 endeksi yüzde 0.5 kayıpla 6.056 puana indi. Britanya'nın FT 100 endeksi de yüzde 0.59 düşüşle 7.370 puana indi.

Londra Borsası'ndaki düşüşte bankacılık devi HSBC'nin 2019'da vergi öncesi karının yüzde 32.9 oranında azaldığını ve bankanın 35 bin çalışanı işten çıkarmayı planladığını açıklaması da etkili oldu.

Dün gece kapanışta DAX endeksi, ekonomilerde daha fazla ivmelendirme önlemleri umuduyla 13.734 puan ile yeni bir tarihi rekor kırmıştı. Euro bölgesi ekonomi bakanları toplantısında, daha fazla büyümeye yönelik politikalar ve kamu harcamalarının artırılması yönünde kararlar alınmıştı.


Hibya Haber Ajansı