Şirket haberleri

Şirket haberleri

Vakıf Katılım

ATATP – Şirket unvanının ATP Yazılım ve Teknoloji olarak değiştirildiği açıklandı.

BALAT – Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun 2,2 milyon TL’sinin makine revizyonu ve yeni yatırımlarda, 3,9 milyon TL’sinin GES yatırımında, 1,4 milyon TL’sinin vergi borcu ödemesinde, 4,2 milyon TL’sinin ise işletme sermayesinde kullanılmasının planlandığı açıklandı.

BVSAN – Şirketin Makstil AD Skopje ile 30 ton kapasiteli hurda yükleme vinci satışı konusunda 0,65 milyon euro bedelle sözleşme imzaladığı açıklandı.

EGGUB – Şirketin 600 milyon TL ile kayıtlı sermaye sistemine geçişinin Genel Kurul’da onaya sunulacağı açıklandı.

EKGYO – İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım Konut ve Ticaret İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri'nin Geçici Kabul Tutanağının onaylandığı açıklandı.

EMNIS – Konkordato ödemesinin on beşinci taksitinin ödendiği açıklandı.

ERCB – BOTAŞ tarafından, Manavgat – Alanya – Gazipaşa – Anamur Faz 2 DGBH Projesi Çelik Boru Mal Alımı İşi ile ilgili olarak doğalgaz boru hattı için teklif verildiği açıklandı.

FORMT – Şirketin Gaziantep şubesinin deprem nedeniyle ağır hasarlı olması nedeniyle kapatılmasına karar verildiği, deprem bölgelerinde çelik kapı satış ve pazarlama ağının genişletileceği açıklandı.

GESAN – Şirketin %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji’nin TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen, MCM İletkenli Derecik – Yüksekova EİH Teklif Birim Fiyatlı Komple Tesis İşi konulu ihaleye katılarak 198,9 milyon TL bedelle en avantajlı teklifin verildiği açıklandı.

GSDDE – Hollanda'da 12 milyon dolar sermayeli şirket kurulmasına karar verildiği açıklandı.

GRSEL – 25.000 euro sermayeli Gürsel Mobility GmbH unvanlı şirketin Almanya’da kuruluşunun tamamlandığı açıklandı.

HEKTS – 90 gün vadeli 120 milyon TL ve 177 gün vadeli 1,2 milyar TL tutarlarında bono ihraç edildi.

HEDEF – Colendi Menkul Değerler’e yatırım yapılması için Mutabakat Sözleşmesi imzalanmasına karar verildiği açıklandı.

HDFGS – Colendi Holdings’e 1 Aralık 2023’e dek pay başına 2 dolar üzerinde 3 milyon dolar yatırım taahhüdünde bulunulmasına karar verildiği açıklandı.

HEKTS – Sermaye artırımından elde edilen fonun 31,2 milyon TL’sinin Orhangazi tesis yatırımlarında ve 123,4 milyon TL’sinin hammadde tedarikinde kullanıldığı açıklandı.

MANAS – Hatay’ın ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla Hatay Su Dağıtım Şirketine verilen hizmetlerin aksamadan devam edebilmesi için üretim ve servis hizmet kapasitesinin artırılmasına karar verildiği açıklandı.

OZKGY – İstanbul Maltepe’de geliştirilmesi planlanan yatırımlar kapsamında arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

TATGD – 740 gün vadeli 400 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

TOASO – Saha Kurumsal ile Kurumsal Yönetim Derecelendirme Sözleşmesinin 2 yıl süre ile yenilendiği açıklandı.

PNLSN – Şirketin üç firmadan toplamda 8,2 milyon dolarlık panel siparişi aldığı açıklandı.

SASA – Deprem nedeniyle bakım/onarım çalışmaları neticesinde DMT hattında üretime ara verilmesine karar verildiği açıklandı.

SANEL – Şirketin Öz – Erka tarafından şirkete kesilen 10,7 milyon TL’lik gecikme cezasına itiraz edildiği açıklandı.

TATGD – 740 gün vadeli 400 milyon TL tutarında tahvil ihracı kapsamında talepler bugün toplanacak.

THYAO – THY Destek Hizmetleri unvanlı şirketin kurulmasına karar verildiği açıklandı.

TTKOM – Şirketin 2023 yılında konsolide gelirlerde %52 – 55 büyüme, FAVÖK’ün 23 – 25 milyar TL, yatırım harcamalarının ise 17 – 19 milyar TL olmasının beklendiği açıklandı.

ULUFA - 100 gün vadeli 45 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

YEOTK – Reap Batarya Teknolojileri unvanlı şirketin kurulmasına karar verilmesi sonrasında İnşa edilmesi planlanan üretim üssü yatırımı için Bakanlığa yapılan Yatırım Teşvik Başvurusunun olumlu karşılandığı açıklandı.

YEOTK – Şirket iştiraki YEO Enerji Yatırımları’nın Bulgaristan'da 50MWp GES projesi için yeni bir şirket kurulumunun yapıldığı ve projenin geliştirileceği arazinin 49 yıllığına tahsis edildiği açıklandı.

YGGYO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 250 milyon TL’den 750 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

 

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı