BASF, Çin’deki üretim tesisine bir yenisini daha ekleyeceğini açıkladı

BASF, Çin’deki üretim tesisine bir yenisini daha ekleyeceğini açıkladı

Vakıf Katılım

Alman kimya devi BASF, Çin’deki yatırımlarını artırma kararı aldı. Şirket geçtiğimiz ay üretime başlayan Verbund tesislerinde dünya çapında bir NPG tesisi inşa etmek istediğini açıkladı. Polyester, boya, yağlayıcı madde ve plastik sentezinde düzenli olarak kullanılan bir bileşim olan NPG, kimya sektörünün önemli ürünleri arasında yer alıyor.

Açıklanan plana göre, orta vadede yıllık üretim kapasitesinin 80 bin metrik ton NPG olması öngörülen bu yeni fabrikanın, 2025 yılının son çeyreğinde hizmete girmesi bekleniyor. Bu yeni tesisinin devreye girmesiyle BASF, küresel NPG kapasitesini yıllık 255 bin metrik tondan 335 bin metrik tona yükseltmiş olacak.

BASF, Intermediates Asia Pacific Kıdemli Başkan Yardımcısı Vasilios Galanos, Zhanjiang Verbund mevkiinde bu NPG tesisine yöneltecekleri yatırımın Asya'daki müşterilerinin ve özellikle de Çin'deki kaplama sektörünün artan taleplerinin karşılanmasını sağlayacağını belirtiyor. Galanos, BASF’in NPG tesisine yapacağı yatırımın, dünyanın en büyük kimya pazarı olan Çin’de rekabet güçlerini arttıracağı konusundaki görüşünü vurguluyor.

BASF’nin Verbund üretim üssü yaklaşık 9 kilometrekarelik bir alanı kapsıyor ve 2030 yılına kadar toplam 10 milyar avroluk (yaklaşık 9,93 milyar dolar) yatırıma sahne olacak. Şirketin bugüne kadarki en büyük yatırımı olma özelliği de taşıyan Verbund’da üretime başlayan bir bölümde yıllık 60 bin ton mühendislik plastik bileşeni üretimi sağlayacak. Bu, BASF’nin Asya-Pasifik bölgesindeki toplam mühendislik plastikleri üretimini yılda 420 bin tona çıkaracak.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı