Rize’de 7. Hamsi Festivali düzenlendi

Rize’de 7. Hamsi Festivali düzenlendi

Vakıf Katılım

Hamsi Festivalinde Rize Belediyesi tarafından kurulan 9 adet mangal standında 2,5 ton hamsi mangallarda pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. 2.5 ton hamsinin pişirilmesinde, Rize Belediyesi tarafından şehre kazandırılan çay dalı mangal kömürü ve elektrik üretim tesisinde üretilen mangal kömürleri kullanıldı.

Festivalin açılışı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Burak Ak, ilçe ve belde belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Pişirilen 2.5 ton hamsinin vatandaşlara ikramı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim tarafından başlatıldı.

Festivale katılan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yapmış olduğu açıklamada; Pişirilen Hamsilerin Rize Belediyesi tarafından Kalkandere Organize Sanayi Bölgesinde yapılan Çay Çöpünden Mangal Kömürü ve Elektrik Üretim Tesisinde üretilen mangal kömürleriyle yapıldığını dile getirdi.

Başkan Metin, vatandaşların bu tür etkinliklere ilgi gösterdiğini belirterek, “Bunun yanında kişisel eğitim seminerleri, kitap fuarı ve diğer bir çok etkinliğimize de Rize Belediyesi olarak yer veriyoruz. Yapmış olduğumuz her etkinliğe vatandaşımızın ilgisi katılımı bizleri mutlu ediyor. Yıl boyunca farklı zaman dilimleri içerisinde kültür sanat etkinliklerimiz devam edecek.” dedi.

“GastroHamsi” sloganıyla Rize’nin gastronomisinin de yer aldığı festival alanında, şehirde hizmet veren üniversite, halk eğitim, turizm okulları, kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, ticari işletmeler ve ev hanımlarının ürünlerini sergiledikleri stantlar yer aldı. Stantlarda hamsiden yapılan 200 çeşit yöresel tat sergilendi. Etkinlik içerisinde yer alan 3 adet ücretsiz çocuk oyun alanı, palyaçolar ve yüz boyama ekibi tarafından çocuklara yönelik etkinlikler de düzenlendi.

Kemençe ve tulum eşliğinde horonların oynandığı festival, Karadeniz sanatçısı Erol Şahin ile sanatçı Oğuzhan Koç’un konserleri ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Hibya Haber Ajansı