Fed piyasalara destek verdi

Fed piyasalara destek verdi

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

Salgında ikinci dalga görülebileceğine yönelik endişelerle sert düzeltmeler yapan hisse senedi piyasalarında, Fed’in şirket tahvili almaya başlayacağını açıklaması ile birlikte yön tekrar yukarıya döndü. Fed Başkanı Powell bugün TSİ 17:00’da Senato Bankacılık Komitesi’nde Para Politikası Raporu’nu sunacak.  Powell’ın vereceği mesajlar önemli olacaktır.
  
Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  

•    12:00 Euro Böl. – Zew Eko. Güv. Endeksi Önem: Orta 
•    16:15 ABD – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek 

BIST-100 Güne Başlangıç

Yurtdışında salgında ikinci dalga beklentileri ile haftaya oldukça negatif bir başlangıç yapıldı. Dün Asya’daki sert düşüşlerin ardından ABD vadelileri ve Avrupa’da %2-3’ü aşan düşüşler yaşanırken, Fed’in desteği ile birlikte yön tekrar yukarıya döndü. Yurtdışına göre daha güçlü duran BIST 100 dün %0,25’lik düşüşle 109.556 seviyesinden günü tamamladı. Dün ABD endeksleri günü artıda kapatırken bugün vadelilerde yükseliş hız kazanmış durumda. Asya piyasalarında da yükselişler hız kazanırken, Avrupa tarafında güne sert yükselişlerle başlanması bekleniyor. Dün endeks kapanışında 6,85 civarında bulunan Dolar/TL bu sabah 6,82 civarında bulunuyor. BIST 100 Endeksi’nin güne alıcılı başlamasını bekliyoruz.  

BIST-100 Strateji

BIST 100 yurtdışı piyasalara göre güçlü kalmaya devam ediyor. Dün de gün içinde yurtdışında sertleşen satışlara rağmen BIST 100’ün kayıplarının sınırlı kaldığını ve kritik gördüğümüz 108.250 üzerinde tutunmayı başardığını gördük. Dün de bahsettiğimiz gibi endekste 108.250 üzerindeki kapanışlar devam ettiği sürece yukarıda son zirve olan 111.050 seviyesinin aşılarak ilk olarak 113 binli rakamların görülme ihtimali canlı kalmaya devam edecektir. Bugün endekste yurtdışındaki olumlu havanın etkisi ile yaşanacak yükselişle 111.050’nin üzerinde kalınıp kalınamayacağını takip edeceğiz. Aşağıda 108.250 kritik destek seviyemiz olmaya devam edecek.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı