QNB Finansbank istikrarlı büyümesini2019 yılında da sürdürdü

QNB Finansbank istikrarlı büyümesini2019 yılında da sürdürdü

Vakıf Katılım

Orta Doğu ve Afrika bölgesinin lider finansal kuruluşu olan Katar'ın en büyük bankası Qatar National Bank (Q.P.S.C.)’ın Türkiye’deki iştiraki QNB Finansbank, 2019 yılında da istikrarlı büyümesini sürdürürken, ekonomiye katkı sağlamaya devam etti.

 

31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla bankanın toplam aktifleri 2018 yıl sonuna kıyasla yüzde 15 artarak 181 milyar 681 milyon TL’ye ulaşırken, net kredileri yüzde 18 oranında artarak 110 milyar 683 milyon TL’ye, müşteri mevduatı ise yüzde 20 oranında artarak 100 milyar 219 milyon TL’ye yükseldi.

 

Toplam özkaynaklar 2018 yıl sonuna göre yüzde 15 oranında artarak 16 milyar 685 milyon TL’ye ulaşırken, Bankanın 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 15,73 olarak gerçekleşti.

 

Bankanın 2019 yılı net kârı ise 2 milyar 622 milyon TL olarak gerçekleşti.

 

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2019 yılında da istikrarlı büyüme hedefini gerçekleştirdiklerini belirtti. Güzeloğlu, bankanın toplam aktiflerinde ve özkaynaklarında gerçekleşen artışlarla başarılı bir yıl geçirdiklerini belirtti. QNB Finansbank’ın yüksek özsermaye karlılık oranı ile sektördeki gücünün altını çizdiğini belirten Güzeloğlu; “QNB Finansbank olarak, sürdürülebilir gelir kaynaklarına yönelerek sektör genelinin üzerinde bir kredi büyümesi sağladık. Riskleri zamanında ve doğru tanımlayan, etkin ve sistematik risk yönetimi stratejimiz ile özsermaye karlılığımızı da korumayı başardık. Uzun vadeli, sürdürülebilir büyüme stratejimiz ve ülkemiz geleceğine duyduğumuz güven ile reel ekonomiye katkımızı 2019 yılında da arttırarak devam ettirdik. Bankamızın nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye sağladığı kaynak 147 milyar TL’ye ulaştı. QNB Finansbank’ın ana hissedarı QNB (Qatar National Bank)’nin gücünü de yanımıza alarak, Türkiye ekonomisi ve sektörümüze katkımızı sürdüreceğiz” dedi.

Güzeloğlu, 2019 yılında da topluma katkı sağlamak ve çocukları geleceğe hazırlamak amacı ile yürütülen kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini de belirterek, “QNB Finansbank olarak Minik Eller Büyük Hayaller sosyal sorumluluk platformumuzla çocuklarımızı matematikten kodlamaya, sanattan kültüre birçok alanda geleceğe hazırlamak için gönüllü finansçılarımız ve iş ortaklarımız ile yüzbinlerce çocuğa ulaşmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

QNB Group: Orta Doğu ve Afrika bölgesinde istikrarlı bir şekilde büyüme kaydederek 29 bin’i aşkın çalışanıyla operasyonlarını sürdüren QNB Group, 4 bin 300’ün üzerinde ATM ağıyla bin 100’den fazla lokasyonda hizmet vermektedir. Grup ayrıca, Brand Finance Magazine tarafından Orta Doğu ve Afrika’nın en değerli banka markası olarak gösterilmektedir. Grubun Türkiye’deki bankası olan QNB Finansbank, 31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla toplam 525 şube ve 12 bin 087 çalışanı ile faaliyet göstermektedir.


Hibya Haber Ajansı