Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başörtüsü tepkisi

Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başörtüsü tepkisi

Vakıf Katılım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bedavadan başbakanlık istemiyorum. Kimseyle de pazarlık etmedim, etmem. Biz bunu hak edeceğiz. İYİ Parti birinci parti çıkacak.” dedi. Başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine değinen Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gollük pas” çıkışına tepki göstererek “Acı çeken kadınların, onların annelerinin, babalarının, eşlerinin, ağabeylerinin o acısı, haksızlığa uğramanın getirdiği ruh dünyası, seni bu ülkede 20 yıl iktidar etti. Sana 'milletin adamı' dendi. Hey gibi Erdoğan hey! Meğer bütün bunlar pasmış ve gole çevrilmesi gerekirmiş. Yazıklar olsun sana, yazıklar olsun!” ifadesini kullandı.

"Türkiye'nin 28. Başbakanı" ifadesiyle kürsüyü teşrifi istenen Akşener, konuşmasına partililere teşekkür ederek başladı.

"Siz olmasaydınız İYİ Parti Samsun İl Kongresini yapıyor olamazdık. Bugün 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın olacaktır denilemezdi." diyen Akşener, "Yani bir şeyi değiştirdiniz her şeyi değiştirdiniz. Allah bin kere razı olsun. Haklarınızı helal edin." ifadesini kullandı.

Ankara'da bir üniversite öğrencisinin, İYİ Parti'nin kurulduğu dönemde gençlik kollarına üye olmak istediğini hatırlatan Akşener, genç kızın "Bu partiye üye olma. Okulunu bitiremezsin. Bitirsen bile bu partide çalıştığın için iş bulmazsın" şeklinde baskı gördüğünü anlattı.

Genç kızın ısrar ederek partiye üye olduğunu aktaran Akşener, "O kızımız şu anda benim danışmanlar ekibimin içinde." dedi.

Geleceğini ve istikbalini tehlikeye atmak pahasına, genç bir kızın bütün korkutmalara direnerek İYİ Parti'ye üye olduğunu ifade eden Akşener, "Bir karar ve bir irade. Bu salonun tamamı odur, o. Bu salonun yaşlısı genci, kadını erkeği tamamı odur" şeklinde konuştu.

Samsun'daki mücadelenin daha zor geçtiğini ancak direnildiğini kaydeden Akşener, "Biz hikayesi olan siyasi bir partiyiz. Hikayesi olan insanların oluşturduğu bir partiyiz. O kadar çok hatıramız var ki. Sadece Samsun'daki hatıralarımızı yazamaya kalkışsak kitap olur. Türkiye'yi yazamaya kalkışsak ansiklopedi olur. İşte bu mücadeleyi veren sizler, bıkmadan usanmadan bunu etrafınıza anlatacaksınız. Övünmeyi bilmeyenlersiniz ama övüneceksiniz. Biz başardık diyeceksiniz." değerlendirmesini yaptı.

Akşener şöyle devam etti:

"İYİ Parti kuruldu. Seçime sokulmamak için her dümen çevrildi. Seçime girdik, grup kurduk. Bugünkü zulüm iktidarının Meclis'teki gücü bitti, Meclis'teki çoğunluğu bitti. Sonrasında 31 Mart'ta sizlerin talepleriyle, istekleriyle CHP ile bir ittifak yaptık. Bizim teklifimizle yaptık, biz istedik yaptık. Türkiye'deki her bir ferdin, umudunun yeniden ayağa kalkabilmesi için o masaya oturduğumuzda feragatta ve fedakarlıkta bulunduk. Ben arkadaşlarıma şu talimatı verdim; 'İç dünyanızda 'Türkiye'mi, İYİ Parti mi?' sorusuyla karşı karşıya kaldığınızda 'Türkiye'yi tercih edeceksiniz' dedim. Sonuç ne oldu? 11 büyükşehir ve özellikle de İstanbul-Ankara alındı."

"Bedavadan başbakanlık istemiyorum"

İYİ Parti'nin kurulmaması durumunda neler konuşulacağını anlatan Akşener, "Diktatörlük heveslilerinin ülkenin bütün değerleriyle top oynar gibi oynadığı bir ülkeyle, umutsuz, yarına dair inancı kaybolmuş bir Türkiye ile karşı karşıya kalacaktık. Gençlerimiz umutsuz, ülkeyi terk etmek için her an tetikteler. Millet İttifakı'nın seçimi kazanacağına olan inançları nedeniyle ülkeden gitmeyi erteleyen çocuklar aşkına; sokakta yürürken endişe eden, 'Bu ülkede ne yapacağım?' diyen, umudu yerlere düşmüş, her dakika şiddete uğramaktan endişe duyan ama 'Seçim geliyor. İnşallah biz kazanacağız.' diye bizlere inanan kadınlar adına; istismara uğrayan çocukların, hakları yerlerde sürünen, 6 yaşında evlendirilen, 'Ne olmuş evlendirildiyse?' denilen bir Türkiye'de, o çocukların adına bu seçimden İYİ Parti birinci parti çıkmalıdır. Ben bedavadan başbakanlık istemiyorum. Kimseyle de pazarlık etmedim, etmem. Biz bunu hak edeceğiz. İYİ Parti birinci parti çıkacak. Birinci parti çıktığımızda nelerin değişeceğini hayal edin." şeklinde konuştu.

"Atatürk için birinci parti çıkmak zorundayız"

Ülkeye borçları olduğunu belirten Akşener, "Atatürk'ün değerlerini altüst ettiler. Atatürk'ü itibarsızlaştırmak için O'na savaş açtılar. Cumhuriyet değerlerini yerin dibine batırdılar. Bütün bunlar için İYİ Parti birinci parti çıkmak zorunda. Atatürk için birinci parti çıkmak zorunda. Cumhuriyet için birinci parti çıkmak zorunda. Kadınlar için çocuklar için çevremiz için doğamız için ormanlarımız için ormanda yanan canlılara 'beyaz et' deyip geçen zihniyetin yıkılması için birinci parti çıkmak zorundayız." ifadesini kullandı.

Akşener'den talimat

"Biz bu yola sandalye değil ayakkabı eskiteceğiz diyerek çıktık" diyen Akşener, "Allah’ıma şükürler olsun ayakkabıları eskittik. Türkiye'yi, 20 Ocak 2020'den sonra iki defa il il, ilçe ilçe dolaştım. Dolaşmaya devam edeceğim. Sizin de basılmadık toprak, gitmedik köy, çalmadık kapı bırakmayacağınıza eminim ama buradan talimatlandırıyorum; yapacaksınız, her gönüle gireceksiniz, her eve gireceksiniz, her bir derdi dinleyeceksiniz. Biz bu ülkede ilkleri yapan bir partiyiz. Milletin kürsüsüne milletimizin sesini çıkardık. Milletin adamı denilenler sarayın adamı oldukları için milletin sesini duymamak için televizyonları kestiler" dedi.

Erdoğan'a "başörtüsü" tepkisi: Yazıklar olsun sana!

Başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine değinen Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu bir kanun teklifi verdi, helalleşme çerçevesinde olduğunu iddia etti. Sayın Erdoğan da 'Kılıçdaroğlu bana pas attı. Ben bunu gole çevireceğim' dedi. Yazıklar olsun Sayın Erdoğan! 28 Şubat'ta acı çeken kadınların, onların annelerinin, babalarının, eşlerinin, ağabeylerinin o acısı, haksızlığa uğramanın getirdiği ruh dünyası, seni bu ülkede 20 yıl iktidar etti. Sana 'milletin adamı' dendi. Hey gibi Erdoğan hey! Meğer bütün bunlar pasmış ve gole çevrilmesi gerekirmiş. Yazıklar olsun sana yazıklar olsun. Ben o dönemde iki başörtülü yeğenin halasıydım. O kızların neler çektiğini bilir misin? Elbette bilirsin ama unuttun Sayın Erdoğan. Senin için güç her şey oldu. Senin için gol atmak her şey oldu. İster fakir, fukaranın üzerine bas; ister başörtülü acı çekmiş kadınların üstüne bas." tepkisini verdi.

“Bunların derdi problemi çözmek değilmiş”

Başörtüsü için anayasa teklifi karşısında CHP ile görüştüklerini DEVA Partisi ile ortak bir düzeltme yaptıklarını kaydeden Akşener, önergelerinin komisyonda reddedildiğini hatırlattı.

"Bas müminin dalına gör ondaki imanı" sözünü hatırlatan Akşener, "Gördük ki, bunların derdi problemi çözmek değilmiş. Bunların derdi karşılıklı bir rövanş meselesi olmaktan çıkarmak değilmiş. Bunu şunun için anlattım; bu ülkenin birbirine sarılmaya ihtiyacı var. Bu ülkenin kuruluş ayarlarına dönmeye ihtiyacı var. Başı açık kadınla, başı örtülü kadının zaten bir derdi yoktu. Aralarına nifak sokmanın koymanın son bulmasına ihtiyaç var. Kutsal değerlerimiz üzerinden birbirimizle dövüştürülmenin sona ermesine ihtiyaç var." dedi.

“Sinan Ateşler bir daha katledilmesin diye birinci parti olma mecburiyetimiz var”

Akşener şöyle devam etti:

"İşte İYİ Parti bu ihtiyaçtır. Onun için İYİ Parti bu seçimde, birinci parti olmak mecburiyetindedir. Evet ben başbakan olacağım. Böyle dediğim için de herkesin çok siniri bozuluyor. Muhteremlerin siniri bozulmaya devam etsin. Evet başbakan olacağım. Birinci partinin genel başkanı olarak başbakan olacağım. Bu ülkenin seçmeninin velinimet olması için İYİ Parti'nin birinci parti olması gerekiyor. Bu şarttır. 14 Mayıs'ta seçim kararı aldılar. Çok az bir zaman kaldı. Çok yorgunsunuz biliyorum, çok çalıştınız biliyorum, çok cesur davrandınız biliyorum ama son bir kez hep birlikte irademizi, canımızı, ciğerimizi ortaya koyarak; ölümden bahsetmiyorum burada çalışmaktan bahsediyorum, ne imkanımız varsa ortaya koyarak çalışma mecburiyetimiz var. İYİ Parti'nin kendi için değil, benim için değil, sizin için de değil; bu ülke için, bu millet için, kadınlarımız için, kadınlarımız için, çocuklarımız için, toprağımız için, yakılan ormanlarımız için, bu ülkenin kurucu değerleri için, Atatürk'ümüz için, Milli Mücadele için, Cumhuriyetimiz için İYİ Parti'nin birinci parti olması gerekiyor. Size olan inancım tamdır. Geçmişiniz, bugünümüzün ve yarınımızın teminatıdır. Biz bugünlere cebimizden harcayarak geldik. Yan gelip yatanlara inat, çocuklarımızın rızkını buraya koyarak geldik. Dayak yemeği göze alarak, öldürülmeyi göze alarak geldik. Eğer Sinan Ateş gibi gençlerimizin katledildikten sonra tek adam rejiminde hala failleri bulunamıyorsa, Sinan Ateşler bir daha katledilmesin diye birinci parti olma mecburiyetimiz var. Allah şahittir olacağız."


Hibya Haber Ajansı