MetLife’tan altın değerinde emeklilik fonu

MetLife’tan altın değerinde emeklilik fonu

Vakıf Katılım

MetLife Emeklilik ve Hayat, müşteri odaklılık yaklaşımının sonucu olarak bireysel emeklilik birikimlerini altına dayalı fonlarda değerlendirmek isteyen katılımcılar için MetLife Emeklilik Altın Katılım Emeklilik Yatırım Fonu’nu kurdu. MetLife’ın aktif BES planları dahilinde katılımcılara sunduğu altın katılım fonu, faiz içermeyecek ve sürekli olarak yüzde 80’in üzerinde altın ve altına dayalı para ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yapacak.

 

Halihazırda yüzde 25 devlet katkısıyla tüm yatırım araçları içerisinde benzersiz bir konuma sahip olan BES’te, sunmaya başladıkları altın fonuyla katılımcıların risk algılarına göre farklı alternatifleri değerlendirme imkanı bulacağını belirten MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven “MetLife olarak her zaman müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz. İş süreçlerimizde odağımıza insanı ve insanın ihtiyaçlarını alarak ürünler geliştiriyoruz. Bu bakımdan altın katılım emeklilik yatırım fonuyla katılımcılarımıza yeni bir yatırım imkanı sunduk. Araştırmalarımız sonunda gördük ki müşterilerimizin bir bölümü birikimlerini yaparken yatırım yapacakları fonun faizsiz olmasına da dikkat ediyorlar” dedi.

Bireysel emeklilik fonlarının getiri performansının 2019’da hem sektör hem de MetLife açısından en parlak dönemlerinden birini yaşadığına dikkat çeken Deniz Yurtseven, “Katılımcılarımızın uzun vadeli yatırım beklentilerine en uygun fon karmalarını oluşturuyoruz. Altın fonuna geçiş yapmak isteyen katılımcılar veya bireysel emekliliğe girmek isteyen herkes, metlife.com.tr web sitemizi ziyaret ederek ya da 0850 222 0 638 (MET) MetLife İletişim Merkezimizi arayarak bu imkandan yararlanabilirler” diyerek sözlerini sürdürdü.

MetLife Emeklilik Altın Katılım Fonu, MetLife’ın orta risk grubundaki fon karması içinde önerilen bir fon olarak yer alacak ve günlük yüzbinde 3 (yıllık yüzde 1,09) fon toplam gider kesintisine sahip olacak. Fon; sürekli olarak yüzde 80’in üzerinde altın ve altına dayalı para ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yaparken, geri kalan portföy ise kira sertifikaları, katılma hesapları, Türkiye’de kabul gören danışma kurulu tarafından icazet belgesi verilen yatırım fon ve ortaklıkları, vaat sözleşmeleri gibi faizsiz para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılabilecek.

MetLife’ın global tecrübesi sayesinde 2,4 milyar TL fon büyüklüğüne, 185 bin bireysel emeklilik ve 134 bin otomatik katılım sözleşmesine ulaşan MetLife’ın emeklilik yatırım fonları Deniz Portföy tarafından yönetiliyor.


Hibya Haber Ajansı