KOBİ ve firmalar için 'İşe Devam Desteği'

KOBİ ve firmalar için 'İşe Devam Desteği'

Vakıf Katılım

Koronavirüs salgının ekonomiyi olumsuz etkilemesi üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı ile kamu bankaları 'İş'e Devam Desteği' projesini başlattı. Proje, başta KOBİ'ler olmak üzere firmalara Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti sağlayacak.


KOVİD 19 salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek için üç kamu bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı 'İş'e Devam Desteği' projesine başladı. Kredi desteği, salgından olumsuz etkilenen başta KOBİ’ler olmak üzere kurumsal ve ticari ölçekteki tüm firmaların işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirildi. Salgından olumsuz etkilenen her türlü firma, sektör ayrımı gözetmeksizin kredi desteğinden yararlanabilmek için başvuruda bulunabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, başta KOBİ'ler olmak üzere tüm firmaları yakından ilgilendiren gelişmeyi resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: ''Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri doğrultusunda kamu bankaları ve katılım finans kuruluşları ile başta KOBİ'ler olmak üzere firmaların işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak için Hazine destekli KGF kefaleti sağlanan “İş'e Devam Desteği" hayırlı olsun. #BirlikteBaşaracağız''


Hibya Haber Ajansı