Üreticiye destek, sektörü büyütecek

Üreticiye destek, sektörü büyütecek

Vakıf Katılım

Bugün Türkiye’de her bir saniyede 31 bardak Pınar Süt içiliyor. Bu büyüklüğün ve başarının temelinde üreticilerimizle birlikte yarattığımız değer var” dedi.

 

Türkiye’de süt sektörünün 1970’li yılların başında Selçuk Yaşar’ın temellerini attığı toplumsal katkı modelinin üzerine inşa edildiğini belirten Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Pınar Süt ile ilgili bilgiler paylaştı. Üreticiye verdikleri destek ile sütün kalitesini artırdıklarını belirten Yiğitbaşı, “Bundan tam 45 yıl önce çalışanlarımızla, üreticilerimizle ve tedarikçilerimizle birlikte büyümeyi, tüketici ile bütünleşerek uluslararası alanda söz sahibi olan bir ‘bölgesel güç’ olmayı ana hedefimiz olarak belirledik. Bugün 18 binden fazla üreticinin ineğinden aldığımız sütü işliyoruz. Şu anda Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yatırımlarımızla, üreticilerimizle hayvancılığının kalkınması için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

 

 

Pınar Enstitüsü eğitimleri devam ediyor

Pınar Enstitüsü ile son 5 yılda 13 farklı ilde, 7 bin 500’ün üzerinde üreticiye hayvan sağlığı, hayvan besleme ve hijyen eğitimleri verdiklerini söyleyen İdil Yiğitbaşı “Üreticilerimizi iş ortaklarımız olarak görüyor, ticari faaliyetlerimizle yarattığımız ekonomik değerlerden tüm paydaşlarımızın fayda sağlayabilmesini amaçlıyoruz” dedi.

 

Pınar Kalite Kriterleri ile uzun vadeli iş birlikleri

Pınar Süt’ün iş birliği yaptığı tüm işletmeleri ‘Pınar Kalite Kriterleri’ doğrultusunda seçtiğinin altını çizen İdil Yiğitbaşı, “Türkiye’de 18 binden fazla çiğ süt üreticisinden özenle toplanan sütleri işliyor, kalite ve gıda güvenliği şartlarının sürekliliğini sağlamak adına 132 kontrol noktasında analizler yapıyoruz. Pınar Kalite Kriterleriyle birlikte uzun vadeli iş birlikleri geliştirmeyi amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

Rakamlarla Pınar Süt

  • 31 Bardak - Türkiye’de her 1 saniyede 31 bardak Pınar Süt içiliyor.
  • 7 defa – Pınar Süt’ün 1975 yılından bu yana ürettiği 1 litrelik UHT süt kutuları yan yana dizildiğinde Ay’a yaklaşık yedi defa gidiliyor.
  • 550.000 Ton/ Yıl – Çiğ süt işleme kapasitesi
  • 18.000 -18.000'den fazla üretici ile çalışma
  • 33 adet – Çalışılan Kooperatif sayısı
  • 310.310.224 km- 1975 yılından bu yana süt toplarken kat edilen yol
  • 7.743 defa – 1975 – 2020 yılları arasında tankerlerle süt toplama için yapılan yol ile dünyanın çevresi 7.743 defa dolaşılıyor
  • 155.000 - Ulaşılan satış noktası sayısı


Hibya Haber Ajansı