Dijital varlık pazaryeri Pointship, Startup Wise Guys’dan yatırım aldı

Dijital varlık pazaryeri Pointship, Startup Wise Guys’dan yatırım aldı

Vakıf Katılım

Mil ve puanlar, oyun kredileri, etkinlik biletleri, otel ödülleri gibi kullanılmayan ödül ve avantajları NFT’lere dönüştüren ve token’larla üyeler arasında alınıp satılmasına aracılık eden Estonya merkezli girişim Pointship, yeni bir yatırıma imza attı. Ocak 2021 yılında beta versiyonu ile hayata geçen ve şu anda dünya genelinde 25 bini aşkın üyesi bulunan Pointship, Startup Wise Guys’dan aldığı yatırımla ekibini genişleterek yeni ülke pazarlarına girmeyi hedefliyor. Pointship bu yatırımı, uygulamada sunulan özellikleri geliştirme ve çoğaltmanın yanı sıra pazarlama faaliyetlerini Avrupa, Güney Amerika ve Orta Doğu gibi bölgeler başta olmak üzere uluslararası alanda artırmak için kullanacak.

Çakmak: “Her türlü ödül ve değerin paylaşılabilir olmasını hedefliyoruz”

Aldıkları yatırıma ilişkin değerlendirmede bulunan Pointship Kurucu Ortağı ve CEO’su Egemen Çakmak, şunları söyledi:

"Tüketiciler kurumlardan edindikleri ödül ve puanları süreleri geçmeden kullanmayı unutabiliyorlar veya o an için lazım olmadığından kullanmayabiliyorlar. Oysa bunların hepsi edinilmiş dijital varlıklar. Dolayısıyla bunların korunması ve istenildiği takdirde dönüştürülebilmesi ihtiyacı vardı. Buradan hareketle kullanılmayan ödül ve puanların tek bir çatıda toplanıp güvenli şekilde saklandığı, kullanıcılar arasında alınıp satılabildiği dijital varlık pazaryeri olan Pointship doğdu. Her geçen gün gelişerek büyüyen girişimimiz, Startup Wise Guys’dan ilk kurumsal yatırımını aldığı için mutluyuz. Platformumuzun üzerinden her türlü ödül ve değerin paylaşılabilir olmasını hedefliyoruz.”

Ünsal: “Oyun endüstrisine girmeyi hedefliyoruz”  

Pointship Kurucu Ortağı Merter Ünsal ise “Oluşturduğumuz bu platformun birçok tüketiciye çözüm olduğuna inanıyoruz. Aldığımız bu yatırım da doğru yolda olduğumuza ve uygulamamızın yüksek potansiyeline işaret ediyor. Startup Wise Guys gibi Avrupa’daki çok önemli bir FinTech hızlandırma programına seçilmiş olmak mutluluk verici. Startup Wise Guys’ın yapmış olduğu yatırım dışında network’ü ve sağlayacağı faydalar bizleri oldukça heyecanlandırıyor. Yatırım ile ürün geliştirme sürecimizi hızlandırıp oyun endüstrisinde büyüyerek dijital platform oyuncularının ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

Önür: “Mentorluk desteği ve geniş networkümüzle de girişimleri destekliyoruz”

2012 yılında Estonya’da kurulan Doğu Avrupa’nın lider yatırım fonu Startup Wise Guys’ın Partneri Günce Önür, yaptıkları yatırımla ilgili şunları aktardı:

“Startup Wise Guys olarak yenilikçi çözümler sunarak tüketicilerin ihtiyaçlarına çözüm üreten FinTech girişimlerini desteklemek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda para kavramına yeni bir soluk getiren Pointship’in, bütün dünyanın enflasyon gerçeğiyle yüzleştiği bu dönemde kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıracağına inanıyoruz. Startup Wise Guys olarak girişimlere sunduğumuz değerin sadece yatırımlarımız olmadığının; alanında uzman kişiler tarafından mentorluk desteği ve geniş network ağımız gibi desteklerimizin de olduğunun altını çizmek isterim.”

Hibya Haber Ajansı