Anadolu Hayat Emeklilik’in Müşteri Hizmetleri Merkezi’ne LEED Gold sertifikası

Anadolu Hayat Emeklilik’in Müşteri Hizmetleri Merkezi’ne LEED Gold sertifikası

Vakıf Katılım

 

Anadolu Hayat Emeklilik, Kartal Manzara Adalar’da bulunan Müşteri Hizmetleri Merkezi’nde yapmış olduğu çevreci ve kullanıcı konforu odaklı tasarım ve inşaat uygulamaları ile, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Gold sertifikasına layık görüldü. ‘Ticari İç Mekan’ kategorisinde Gold seviyesinde sertifika almaya hak kazanan Manzara Adalar ofisi, konsept proje aşamasından itibaren sürdürülebilirlik kriterlerini temel alarak tasarlandı. Sağlıklı ve modern bir çalışma çevresi oluşturmayı hedefleyen projede birçok çevreci özellik proje tasarımına ve inşaat sürecine entegre edildi.

Anadolu Hayat Emeklilik’in Müşteri Hizmetleri Merkezi’nde, verimli aydınlatma tasarımı ve armatürler ile aydınlatma enerjisinde %30’a yakın tasarruf sağlandı. Verimli su armatürleri kullanılarak su tüketimi %40’ın üzerinde azaltıldı. İç hava kalitesini artırmak için mekanik sistemler mekanlara artırılmış taze hava verecek şekilde tasarlandı. Kullanılan yapı malzemelerinde, üretim safhalarından itibaren çevreye etkisi azaltılmış ‘Çevresel Ürün Beyanı’ olan ürünler tercih edildi. Binada cephe cam oranı ve kullanılan camın özellikleri ile ofis mekanlarının %90’dan fazlası günışığı alıyor.Açık ofis planlaması sayesinde kullanılan mekanların %95’den fazlası kullanıcılara oturdukları yerden geniş görüş imkanı sunuyor.

Üç katta toplam 3 bin 461 metrekare alanda yer alan ve çalışanlara modern bir çalışma ortamı sunan, her katta, çalışma alanları etrafında dinlenme bölümlerinin de yer aldığı ofis, yüksek tavanı, ferah görüntüsü ve modern dekorasyonu ile çalışanlara keyifli bir çalışma ortamı sunarken, müşterilere de teknolojik altyapı ile modern bir hizmet verilmesini sağlıyor.


Hibya Haber Ajansı